Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Νέο Champions League!

Το σχέδιο για αλλαγή του UEFA Champions League αποκάλυψε η Καταλανική εφημερίδα Mundo Deportivo σε άρθρο της. Πιο συγκεκριμένα, ο  αποκλεισθείς για 8 έτη 6ος πρόεδρος της UEFA και πρώην υποψήφιος 9ος πρόεδρος της FIFA, Michel Platini, είχε υπογράψει συμβόλαιο σύμφωνα με το sport-fm, στο οποίο το UEFA Champions League θα μείνει "ως έχει" (πλην ορισμένων αλλαγών) μέχρι το 2018, χρονιά που θα διοργανωθεί το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Ρωσία, το πρώτο σε έδαφος της τέως ΕΣΣΔ και το πρώτο στην Ευρώπη μετά το 2006 (Γερμανία). Αυτό λοιπόν δίνει την ευκαιρία στους μεγάλους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους (μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ρεάλ Μαδρίτης) να εκμεταλλευτούν το έτος 2018 και να πραγματοποιήσουν αλλαγές στη μεγάλη διασυλλογική οργάνωση, έργο που έχει αναλάβει να συντονίσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων, Karl-Heinz Rummenigge. Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό ρεπορτάζ, οι περισσότερες σκέψεις συγκλίνουν στη δημιουργία ενός νέου Τσάμπιονς Λιγκ "στα πρότυπα του NBA, με ομάδες με κλειστό συμβόλαιο παρουσίας στη νέα διοργάνωση και άλλες που θα μπαίνουν στη λίστα αυτής, με χρήση της άλλης μεγάλης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του UEFA Europa League", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τέλος στα αχανή προκριματικά. Ένας προκριματικός γύρος με μία ομάδα από την 30η ως την 54η χώρα στην κατάταξη της UEFA, 2 ομάδες από την 15η ως την 29η ομάδα στην εν λόγω κατάταξη και οι υπόλοιπες από 3 ομάδες στα προκριματικά. Από τους 104 συλλόγους οι οποίοι θα παίξουν δύο παιχνίδια εντός κι εκτός, οι 54 προκριθέντες θα χωριστούν σε 13 ομίλους των 4 ομάδων.
  • Στην πρώιμη φάση των ομίλων θα έχουμε 32 προκριθέντες στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League και 22 προκριθέντες στα μπαράζ του UEFA Europa League. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα προκρίνονται 2 ομάδες από τους πρώτους 9 και 1 ομάδα από τους υπόλοιπους 4 πρώιμους ομίλους.
  • Από εκεί και πέρα ξεκινά η γνωστή διαδικασία... Όμιλοι, φάση νοκ άουτ κ.ο.κ.
  • Ο νικητής του UEFA Europa League θα προκρίνεται αυτόματα, ασχέτως κατάταξης, στο Champions League της επόμενης σεζόν, τιμής ένεκεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Υβριστικά και ειρωνικά σχόλια θα διαγράφονται!
WARNING: Insulting comments will be deleted!