Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τι απέγιναν οι 18;

18 μεταγραφές είχε κάνει ακριβώς ένα μήνα και ένα χρόνο πριν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είχαμε γράψει στο σχετικό άρθρο. Τι απέγιναν όμως όλοι αυτοί οι παίκτες;

Χαβιέ Σαβιόλα (Αργεντινή): Ο Αργεντίνος θρύλος των Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα και Μάλαγα, αποφάσισε να μη συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο του Πειραιά και τράβηξε για την Ιταλία. Συγκεκριμένα, μπήκε στην Ελλάς Βερόνα των Λούκα Τόνι, Βαγγέλη Μόρα, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Παναγιώτη Ταχτσίδη.

Καρλ Μετζανί (Αλγερία): Ο Αλγερινός δεν "έδεσε" με τους ερυθρόλευκους και... σηκώθηκε κι έφυγε (μην ξεχνάμε ότι ήταν δανεικός από τη Μονακό). Πέρασε την υπόλοιπη σεζόν στη Βαλενσιέν (η οποία έπεσε στη Β' κατηγορία), ενώ τώρα αγωνίζεται με τα χρώματα της Τράμπζονσπορ του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Βλάντιμιρ Βάις Γ' (Σλοβακία): Ο... τρίτος στη σειρά Βλάντιμιρ Βάις, αφού είδε και απόειδε, φρόντισε να φύγει νωρίς, προς το Κατάρ, για λογαριασμό της Λεχουΐγια.

Μιγκέλ Τόρες (Ισπανία): Ο γνωστός αμυντικός, μετά από τους τραυματισμούς του, πλέον παίζει για λογαριασμό της Μάλαγα, με την οποία δεν έχει ακόμα συμμετοχές.

Σαμπού Γιαταμπαρέ (Μάλι): Ο Αφρικανός ανήκει ακόμη στον Ολυμπιακό. Μετά από το δάνειο στη Μπαστιά, πλέον είναι δανεικός στην ουραγό του Γαλλικού πρωταθλήματος και νυν κυπελλούχο Γαλλίας, Γκινγαμπ, η οποία μάλιστα κέρδισε με 2-0 στην έδρα της τον ΠΑΟΚ, με δύο προσωπικά τέρματα του Συλβαίν Μαρβώ. Ο Γιαταμπαρέ μπήκε ως αλλαγή προς τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ελλάδα): Ο νεαρός έκανε όμορφες εμφανίσεις στο Μουντιάλ Νέων του 2013 στη γειτονική Τουρκία. Παράλληλα, έβαλε ένα απίστευτο γκολ στο φετινό International Champions Cup στις ΗΠΑ, στο εναρκτήριο παιχνίδι με αντίπαλο τη Μίλαν. Είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Αλεχάντρο Νταμιάν "Τσόρι" Ντομίνγκες (Αργεντινή): Δεν ήρθε με ιάμβους, όμως απέδειξε πως γνωρίζει τα μυστικά της μπάλας και ότι κουβαλάει ταλέντο. Ανήκει σταθερά στο ρόστερ του Ολυμπιακού και κέρδισε με την επιμονή και τη σκληρή του δουλειά την θέση του βασικού.

Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο (Ισπανία): Ο Ολυμπιακός χτύπησε φλέβα χρυσού! Χρυσοπλήρωσε την Ατλέτικο για την απόκτησή του και πλέον δείχνει σε κάθε παιχνίδι την κλάση του. Το αστείο είναι πως η πρώην ομάδα του είναι και αντίπαλός του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρξε και παίκτης της Μπενφίκα, στην οποία τον κορόιδευαν οι φίλαθλοι της ομάδας. Στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ δικαιώθηκε στον αγώνα που έληξε με 1-0 στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Τζόελ Κάμπελ (Κόστα Ρίκα): Το γκολ με τη Γιουνάιτεντ έμελλε να αλλάξει την καριέρα του. Καθιερώθηκε στην εθνική, καθώς έκανε ένα σπουδαίο Μουντιάλ και πλέον έχει καθιερωθεί με την Άρσεναλ. Άλλος ένας παίκτης που αναδείχτηκε στον Ολυμπιακό.

Μάικλ Ολαϊτάν (Νιγηρία): Μετά από το συμβάν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έμεινε εκτός προπονήσεων και ICC, οπότε πλέον μπορεί και να φύγει τον Ιανουάριο, καθώς δεν μπορούν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να γνωρίζουν αν και πότε θα ανακάμψει.

Μάρκο Στσέποβιτς (Σερβία): Σε αντίθεση με τον αδελφό του, ο νεαρός επιθετικός δεν στάθηκε τυχερός, καθώς πέρα από το κύπελλο, δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Ανήκει ακόμα στον Ολυμπιακό, αλλά αγωνίζεται για λογαριασμό της Μαγιόρκα, η οποία αγωνίζεται στη Β' εθνική κατηγορία Ισπανίας.

Ανδρέας Σάμαρης (Ελλάδα): Δεν ανέδειξε μόνο τον Κάμπελ ο Ολυμπιακός πέρσι! Ο Σάμαρης, ο οποίος είχε σπουδαίες εμφανίσεις, μετά από το γκολ που έβαλε στην Ακτή Ελεφαντοστού και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση, κίνησε το ενδιαφέρων μεγάλων ομάδων και σήμερα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Λεάντρο Σαλίνο (Βραζιλία): Ήρθε και ακούμπησε ο Βραζιλιάνος μπακ! Κοντός μεν (σχετικά), αλλά ευκίνητος, με ωραίο κοντρόλ και καλή αμυντική λειτουργία.

Μανώλης Τζανακάκης (Ελλάδα): Δανεικός του Ολυμπιακού στον Εργοτέλη. Ο νεαρός Ηρακλειώτης επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και -γιατί όχι;- να καθιερωθεί στην ομάδα ανδρών των πρωταθλητών Ελλάδος.

Γκαετάν Μπονγκ (Καμερούν): Μετά από μία μέτρια σεζόν, ο Καμερουνέζος με τα μαλλιά-μακαρόνια έμεινε εκτός ομάδας και ίσως από τον ερχόμενο Ιανουάριο να αρχίσει να ψάχνει για μια νέα ομάδα...

Ντέλβιν Εντινγκά (Δημοκρατία του Κονγκό): Αρκετά καλός αμυντικός μέσος. Έχει ακόμα μέλλον και δε νομίζω να τον διώξει σύντομα ο Ολυμπιακός.

Τόμας Ντε Βινσέντι (Αργεντινή): Έπαιξε στο φιλικό με τη Λίβερπουλ, δόθηκε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα, ύστερα στον ΑΠΟΕΛ και... εν τέλει έμεινε στην Κύπρο για λογαριασμό των "πορτοκαλί". Κανόνας: Οι ξεγραμμένοι στην Ελλάδα παίκτες καταλήγουν "θεοί" στην Κύπρο...

Δημήτρης Κολοβός (Ελλάδα): Ο νεαρός άσσος έπαιξε πολύ καλά στο φετινό ICC, αλλά επειδή θεωρητικά περίσσευε, παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.

Σύνολο: 8/18 μεταγραφές πήγαν μάλλον στράφι. Άλλοι από αυτούς είχαν καλύτερη τύχη, άλλοι πάλι έμειναν... στο ράφι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Υβριστικά και ειρωνικά σχόλια θα διαγράφονται!
WARNING: Insulting comments will be deleted!