Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Δύο, δύο και πάλι δύο!

Το παρόν λογότυπο της UEFA

Η παράγκα της UEFA, ο Μαρινάκης, λίγο πολύ η καραμέλα αυτή έχει διαρκέσει... Από τους "κομισάριους" της FIFA (σύμφωνα με τον σεΐχη του Κουβέιτ), φτάσαμε πλέον να τρωγόμαστε μεταξύ μας, για το ποιος είναι ο "εξυγιαντής" του ποδοσφαίρου ανά κράτος και ποια ομάδα θα επικρατήσει στη χώρα της.

Εγώ λέω να λογικευτούμε σιγά σιγά και να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε στον επιτρεπτό βαθμό και να πάψουν οι κατηγορίες και οι γραφικότητες από διάφορους παράγοντες (τους οποίους δεν θέλω να αναφέρω).

Όμως επειδή η συζήτηση αυτή ίσως να διαρκέσει πολλά, πάρα πολλά χρόνια, λέω να επικεντρωθούμε σε όσα αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα ίσως να έχασε δίκαια από τη Ρουμανία, καθώς οι μεν ήταν αφορμάριστοι, ενώ οι δε είχαν στην πλειοψηφία τους ήδη ξεκινήσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η Κύπρος έκανε για ακόμα μία φορά την έκπληξη και κέρδισε με 1-2 τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα, μια πόλη με άσχημες αναμνήσεις για την Ελλάδα, καθώς εκεί ηττήθηκε με 3-1 και παραλίγο να έμενε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τώρα όμως περνάμε σε συλλογικό επίπεδο. Οι τρεις ισχυροί του Ελληνικού πρωταθλήματος δε θυμίζουν τα μεγαθήρια που υπήρξαν κάποτε (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ). Αντίθετα, ένα νέο αστέρι, ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την επιβλητική του νίκη με αντίπαλο τη Μάιντς, αφού πέρασε και το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, βρίσκεται σήμερα στους ομίλους του UEFA Europa League.

Θα ξεκινήσω όμως την ανάλυση με τον ΑΠΟΕΛ. Οι "πορτοκαλί" τρέλαναν γι'ακόμα μία φορά την Ευρώπη, καθώς ηττήθηκαν στο Camp Nou με 1-0 από την Μπαρτσελόνα, σκορ το οποίο λίγο έλειψε να ισοφαριστεί από τον Κυπριακό σύλλογο. Με τον Άγιαξ ήρθε ισόπαλος 1-1 στη Λευκωσία, σε έναν αγώνα που λίγο έλειψε να ανατρέψει. Γι'αυτό, η UEFA πήγε γι'ακόμη μία φορά στον Αρχάγγελο (προπονητικό κέντρο των "κιτρινομπλέ") για ντόπινγκ κοντρόλ.

Τελικά, μάλλον σε λάθος τόπο πήγε να ψάξει η παρέα του Μισέλ Πλατινί. Ο Ολυμπιακός με τρύπια άμυνα, ο ΠΑΟΚ χαμηλού επιπέδου και ο ΠΑΟ αγνώριστος. Ο Ολυμπιακός άρχισε στραβά το πρωτάθλημα, καθώς στην δεύτερη αγωνιστική στο Αγρίνιο έφερε 1-1 με τον Παναιτωλικό. Ύστερα, κέρδισε με 3-2 την Ατλέτικο, με άμυνα-σουρωτήρι και φυσικά χαζά γκολ κατά. Μετά έρχεται η ήττα στο ντέρμπι με τον Ατρόμητο με 1-0 με σκόρερ τον δανεικό από τον Ολυμπιακό, τον Καραμάνο. Το αποκορύφωμα ήταν βεβαίως η ήττα με 2-0 από τη Σουηδική Μάλμε. Εκεί είδαμε όλοι έναν αγνώριστο Ολυμπιακό. Η μόνη δικαιολογία είναι οι κακές καιρικές συνθήκες. Να δούμε στις 18/10 με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο τι θα κάνουν...

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, όμως ηττήθηκε με 2-0 από την ουραγό του Σαμπιονά, τη Γκινγκάμπ. Δύο γκολ από τον Συλβαίν Μαρβώ, τον οποίο ο ΠΑΟΚ απέρριψε το καλοκαίρι που μας πέρασε δις(!)

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είναι εμφανώς "λίγος" χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ. Αυτό είδαμε άλλωστε και στην ήττα του με 2-0 από την Εστορίλ Πράια, εκτός έδρας, με δύο εύκολα γκολ, καθώς η άμυνα ήταν κάκιστη. Χμ... Μέχρι τώρα έχουμε 3 ήττες, με μία ημέρα διαφορά, όλες με 2-0, όλες εκτός έδρας...

Και έχουμε τον Αστέρα Τρίπολης, την ομάδα έκπληξη, που πέταξε εκτός θεσμού Ροβανιέμι, Μάιντς και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο όμιλός του είναι τυπικά άβατος, με Μπεσίκτας, Παρτίζαν και Τότεναμ για αντιπάλους. Όμως ο Αστέρας δεν το έβαλε κάτω: Απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στο Ινονού, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ κέρδισε με 2-0 την Παρτίζαν Βελιγραδίου, στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Και τώρα φτάσαμε στο τέταρτο (4ο) 2-0... Μόνο που αυτό ήταν νίκη, και μάλιστα απέναντι σε μία ιστορική ομάδα...

Σε αυτό το σημείο, συνωμοσιολόγοι, ειδικοί, καθηγητές, μελετητές, όλοι προσπαθούν να βρουν τη λύση του μυστηρίου... Αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως ζούμε στον 21ο αιώνα και τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Υβριστικά και ειρωνικά σχόλια θα διαγράφονται!
WARNING: Insulting comments will be deleted!